Pogoji poslovanja

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

INFORMACIJE

[/vc_column_text][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=”SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA” tab_id=”splosnipogojiposlovanja”][vc_column_text]Splošni pogoji spletnega poslovanja podjetja SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. predstavljajo dogovor med končnim potrošnikom (posamezno fizično ali pravno osebo) in podjetjem SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., Drejčetova pot 18a, 8000 Novo mesto za uporabo spletnega naročanja na naslovu ravbar.eu . Kadar končni potrošnik dostopa do spletnega naročanja ali ga kako drugače uporablja, ga zavezujejo določila teh splošnih pogojev poslovanja. Končni potrošnik, ki se s temi pogoji uporabe ne strinja, spletnega naročanja ne sme uporabljati. Splošni pogoji spletne trgovine ravbar.eu v lasti podjetja SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) skladno s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.
Spletno naročanje upravlja podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., Drejčetova pot 18a, 8000 Novo mesto. Spletno naročanje lahko uporablja vsak potrošnik, ki je sprejel Pogoje uporabe spletne strani ravbar.eu in te Splošne pogoje poslovanja spletnega naročanja. Splošni pogoji poslovanja spletnega naročanja obravnavajo sistem naročanja na spletni strani ravbar.eu, pravice potrošnika ter poslovni odnos med potrošnikom in podjetjem SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. se zavezuje, da bo potrošniku (kupcu) vselej zagotovilo naslednje informacije:

  • • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  • • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
  • • dostopnost izdelkov
  • • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
  • • jasnost in nedvoumnost določenosti cen in razvidnost ali cene že vsebujejo davke in stroške prevoza
  • • način plačila in dostave
  • • časovno veljavnost ponudbe
  • • pojasnjen postopek ob pritožbi

SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.
Drejčetova pot 18a
8000 Novo mesto
Slovenija

Davčna številka: SI 13220896
Tel: 07 3374588
Email: janez.ravbar@siol.net

PONUDBA IZDELKOV

Ponudba spletnega naročanja na spletni strani ravbar.eu se pogosto spreminja in ažurira. Pri vsakem izdelku je zagotovljen opis. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti ter se lahko brez opozorila spremenijo. Pri nakupu se upošteva cena, ki je bila objavljena v trenutku oddaje naročila. Vse cene so navedene v € in predstavljajo cene brez DDV. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne objave.

POSTOPEK NAKUPA

Če želite naročiti izdelke iz naše internetne ponudbe, lahko to storite takoj na internetni strani. To storite tako, da izberete željene izdelke iz naše ponudbe, jih vstavite v košarico. Ko ste izbrali vse izdelke, ki jih želite kupiti se lahko s klikom pomaknete na blagajno kjer po korakih dokončate naročilo:

Korak 1: Registracija / Prijava uporabnika V tem koraku vnesete svoje osnovne podatke, ki se varno hranijo v bazi spletne trgovine in omogočajo enostavno nakupovanje ob naslednjem obisku, saj se podatki uporabnika spet obnovijo ob njegovi prijavi in tako ni potrebno vnovično vnašanje podatkov ob vsakem nakupu, temveč je dovolj zgolj prijava z uporabniškim imenom in geslom.

Korak 2: Naslov plačnika Naslov plačnika je lahko drugačen od podatkov naročnika ali pa enak. Enostavno izberite že obstoječ naslov ali po potrebi vpišite nov naslov plačnika.

Korak 3: Naslov za pošiljanje Naslov za pošiljanje je lahko drugačen od podatkov naročnika ali pa enak. Enostavno izberite že obstoječ naslov ali po potrebi vpišite nov naslov za pošiljanje.

Korak 4: Način dostave Izbirate lahko med različnimi načini dostave. Pri izbiri poštnine je potrebno za vsako naročilo plačati še stroške dostave in pakiranja (3,9 €).

Korak 5: Načini plačila Izbirate lahko med dvema različnima načina plačila.
1. Ob izbiri plačila po predračunu prejmete na e-naslov ki ste ga registrirali pri prijavi v trgovino predračun s podatki za nakazilo.
2. Za plačilo po povzetju enostavno potrdite naročilo in prejmete potrditev naročila na e-naslov. V tem koraku lahko tudi dopišete morebitne opombe k naročilu, ki jih bomo videli pri obdelavi vašega naročila.

Korak 6: Potrditev naročila Po prejemu vašega povpraševanja, vam bomo poslali preko elektronske pošte povzetek vašega naročila. Za dodatne informacije glede naročanja smo dosegljivi na elektronski pošti na naslov janez.ravbar@siol.net m ali na št. 07 3374588 Običajni rok dobave je 3 do 4 delovnih dni po prejemu vašega naročila ter ob plačilu po povzetju, ali po predračunu. Plačilo pošiljke izvršite osebno dostavljalcu pošiljke ob prevzemu blaga, preko plačila predračuna ali kreditnih kartic.

PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (janez.ravbar@siol.net) in telefon 07 3374588 sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije stroške dostave in vračila blaga. Stroški dostave in vračila blaga bodo potrošnika bremenili v višini dejansko nastalih stroškov.Potrošnik mora najkasneje v 15 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.,Drejčetova pot 18a, 8000 Novo mesto.Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan ali neuporabljen in v nespremenjeni količini. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo.

SPLOŠNO

Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. bo o vsaki spremembi Splošnih pogojev naročnika ustrezno obvestilo v kolikor se bodo Splošni pogoji med izvedbo kupoprodajnega posla med kupcem in podjetjem SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. spremenili. Če se kupec ne strinja s spremenjenimi Splošnimi pogoji, lahko v roku 8 dni od prejema obvestila o spremembah, s pisnim obvestilom sporoči, da se s spremenjenimi pogoji ne strinja. Če podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. ne prejme pisne odpovedi odjemalca v navedenem roku, se šteje, da je kupec pristal na spremembe Splošnih pogojev. V času od spremembe Splošnih pogojev do prejema kupčeve pisne izjave o nestrinjanju, se razmerje presoja po starih Splošnih pogojih, v kolikor pa podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. izjave kupca ne prejme v predpisanem roku se spremenjeni Splošni pogoji začnejo uporabljati z dnem njihove spremembe. V kolikor kupec naroči izdelke po spremembi Splošnih pogojev le-ta pristopi k spremenjenim Splošnim pogojem.Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. lahko kadarkoli revidira te pogoje s posodobitvijo te objave. Posamezna določila teh pogojev lahko nadomestijo izrecno določeni pravni poduki ali pogoji, ki so na posameznih straneh tega spletišča.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”GARANCIJA” tab_id=”garancija”][vc_column_text]Za vse tehnične izdelke podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. nudi 1 leto garancije, razen za posebej označene izdelke, ki imajo daljši garancijski rok.Vsak račun je potrebno shraniti, ker je le – ta nujno potreben pri uveljavljanju garancije. Z zakonom določeni garancijski rok 1 leto začne teči z datumom prodaje blaga kupcu. Podrobnejše informacije o garanciji so opisane v priloženem garancijskem listu. Za dodatna vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki: 07 3374588. Reklamacije pošljete v pisni obliki, in sicer na naslov janez.ravbar@siol.net ali na naslov: SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., Drejčetova pot 18a, 8000 Novo mesto in obvezno priložite fotokopijo računa in garancijskega lista.

PRITOŽBE

Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. ima vzpostavljen sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec lahko v roku 8 dni od ugotovitve katerekoli nepravilnosti poveže s podjetjem SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.. po elektronski pošti, in sicer na naslov janez.ravbar@siol.net ali pa po priporočeni pošti na naslov: SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., Drejčetova pot 18a, 8000 Novo mesto.SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. bo v petih delovnih dneh po prejemu pritožbe obvestilo kupca, kako jo bo obravnavalo in ga bo obveščalo o poteku postopka. SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. si bo prizadevalo vse spore rešiti sporazumno, za vse spore pa podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. določa pristojnost stvarno pristojnega sodišča v *******.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”DOSTAVA” tab_id=”dostava”][vc_column_text]Blago naročeno preko spletnega naročanja bo podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. poslalo preko pogodbenih dostavnih služb. Dostavno službo za posamezno naročilo izbere podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p., pri čemer stremi po čim nižjih stroških. Strošek dostave je enak za vsa naročila in je kupcu prikazan pred potrditvijo nakupa.Stroške dostave za blago na območju Republike Slovenije nosi kupec v višini 3,9 € + DDV. Za dostavo izven ozemlja Republike Slovenije je možna dobava po predhodnem dogovoru na e-pošto.
Vsi podatki (cena, rok dobave in stroški dostave) bodo razvidni iz naše ponudbe.
Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti podjetja SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.
Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. izda račun in ga pošlje kupcu hkrati z dostavo naročenih izdelkov. Račun je potrebno obvezno hraniti, saj morebitne kasnejše reklamacije brez njega niso mogoče.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”VARSTVO ZASEBNOSTI” tab_id=”varstvo-zasebnosti”][vc_column_text]Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Podatki potrošnikov spletnega naročanja v nobenem primeru ne bodo posredovani tretji osebi.
SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov potrošnika v skladu z ZVOP-1. SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke potrošnikov oziroma naročnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Potrošnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi potrošnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. bo s potrošnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu potrošnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo potrošnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. izrecno spoštoval.

UPORABA SPLETNEGA MESTA

Če ni drugače navedeno, vam podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. dovoljuje pregledovanje, kopiranje, tiskanje in prenos gradiv s tega spletnega mesta (v nadaljevanju: spletišče) le za osebno in nekomercialno uporabo ter za informativne namene – pod pogojem, da v kopijah gradiv ohranite vse pravne poduke o avtorskih in drugih pravicah iz naslova lastništva, ki so v izvirnikih gradiv. Gradiv s tega spletišča ne smete v kakršni koli obliki spreminjati, reproducirati ali javno prikazovati, izvajati, posredovati ali uporabljati na kakršen koli drug način za javne ali komercialne namene. V skladu s temi pogoji je prepovedana vsakršna uporaba teh gradiv na kateremkoli drugem spletnem mestu ali računalniškem omrežju za katerekoli namene. Gradiva na tem spletišču so zaščitena z avtorskimi pravicami in vsakršna nepooblaščena uporaba gradiv s tega spletišča je lahko kršitev zakonodaje, ki ureja avtorske pravice, zaščito blagovnih znamk ipd. Če prekršite katerega od navedenih pogojev, vam avtomatično preneha veljati dovoljenje za uporabo tega spletišča in morate nemudoma uničiti vse prenesena ali tiskana gradiva.
Uporaba gradiv na spletni strani ravbar.eu je dovoljena samo s predhodnim pisnim dovoljenjem podjetja SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p.

ZASEBNOST POTROŠNIKOV

Pri podjetju SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. se zavedamo, da je zasebnost obiskovalcev spletišča zelo pomembna. Vsa gradiva, informacije ali druga sporočila, ki jih posredujete ali objavite na tem spletišču, bodo obravnavana kot zaupnosti in avtorskih pravic prosta (v nadaljevanju: sporočila). SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. je edini lastnik vseh informacij na tem spletišču. Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. ne bo prodalo, dalo v souporabo ali oddalo v najem sporočila tretjim osebam na načine, ki se razlikujejo od opisanih v pravnih podukih. Na spletišču ne smete objavljati oz. pošiljati ali prejemati nezakonitih, grozilnih, obrekljivih, nespodobnih, pornografskih ali podobnih gradiv, ki bi na kakršen koli način kršila veljavno zakonodajo.

ODGOVORNOST

Podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. v nobenem primeru ne more biti odgovorna za posredno ali neposredno izgubo prihodka oziroma kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi nepravilnega delovanja spletne strani, nepravilnega delovanja aplikacij, na katero podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. ne more in ni dolžna vplivati.

UPORABA PRAVA

To spletišče vzdržuje podjetje SERVIS-PRODAJA Ravbar Janez s.p. Gradiv in storitev na tem spletnem mestu oziroma kopij in prilagoditev ne smete uporabljati, izvažati ali posredovati tretjim osebam, če bi to predstavljalo kršitev zakonodaje ali predpisov. Če do tega spletišča dostopate izven Slovenije, to delate na lastno pobudo in morate upoštevati zakonodajo, ki velja v Sloveniji. Ti pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo brez uveljavljanja načel o navzkrižju veljavnosti zakonodaje.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]

Share this post